Close icon

Cultuuranker

Sinds 2013 is Muzee Scheveningen Cultuuranker voor het stadsdeel Scheveningen, dé plek waar culturele activiteiten voor en door bewoners worden georganiseerd. Alle acht cultuurankers in Den Haag hebben een gezamenlijke taak: Het brengen van kunst en cultuur diep in de wijken. Bij de Cultuurankers kunnen bewoners genieten van (jeugd)theater, dans, film, literatuur, muziek of cabaret. Zo is cultuur in Den Haag altijd dichtbij.

Meedoen op Scheveningen

Cultuurankers bieden cursusruimte en podia aan en bemiddelen ze voor verschillende vormen van actieve cultuurparticipatie. Ook leggen zij verbindingen met maatschappelijke organisaties en bewonersgroepen in het stadsdeel teneinde een groter publiek te bereiken.

Muzee Scheveningen richt zich met de activiteiten op dit gebied in de eerste plaats op bewoners in het eigen stadsdeel, aansluitend bij de eigen identiteit van Scheveningen. Het vergroten van de cultuurparticipatie in het stadsdeel is daarbij het doel. Vanuit die basis wordt de samenwerking worden gezocht met bewoners en met andere culturele partners in het stadsdeel, zoals de stadsdeelbibliotheek Scheveningen en de exploitanten van de voormalige Lourdeskerk

Stichting Oud-Scheveningen

De basis voor Muzee werd gelegd door de oprichters van de Stichting Oud-Scheveningen, die vanaf 1952 voorwerpen zijn gaan verzamelen die vanaf 1961 konden worden geëxposeerd in een eigen ruimte in een school aan de Badhuisstraat. In 1970 werd de cultuurhistorische collectie overgebracht naar het huidige schoolgebouw aan de Neptunusstraat. In de loop der jaren wijzigde de naam van het museum van Oudheidkundig- en Visserijmuseum via Schevenings Museum in Museum Scheveningen.
In 2006 fuseerde dit museum met het zeebiologische Zeemuseum en ging verder onder een nieuwe naam: Muzee Scheveningen.

arrow
arrow

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.